.: Aktuality

Minulý ročník 2014, 2015, 2016

Termín 5. ročníku je 12.5.2018. Nové stránky připravujeme.

Video TV Polar zde.

Výsledky zde a zde.

Foto zde a zde, další ještě zde.

Další foto od NAPOHODU! bike teamu Píšť zde a video zde.

Komu chybí dioptrické skla do brýlí, našly se na trati.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem za skvěle strávenou sobotu. Po letošním ročníku máme nový rekordní čas. Gratulujeme všem vítězům, zúčastněným závodníkům a dětem. Děkujeme všem fanouškům, sponzorům a dobrovolníkům za velkou pomoc. 
Doufáme, že jste si závod pořádně užili, i přes ne-úplně luxusní počasí, byla účast veliká. Jste skvělí, děkujeme za přízeň. Těšíme se na vás u dalšího ročníku. Váš Spolek Bobr Klub.

POZOR, ještě jedna změna trasy. Při výjezdu na Nordpol po silnici se na vrcholu odbočovalo do lesa . Lesníci nám ale zničili lesni cestu a je špatně průjezdná. Proto se pojede ještě asi 20 m dál a za zastávkou je odbočka doprava na lesní pěšinu. Bude tam stát pořadatel.

POZOR!!! při sjezdu do Kravího dolu je nasypané drobné kamení. Dávejte pozor ať vám to neujede.

POZOR, změna trasy. Nedostali jsme povolení na projetí louky v Hošťalkovicích. Proto se pojede oklikou po hlavní silnici za pomoci městské policie Ostrava. Z ulice Smrková na Aleje, Výhledy a Zimní. Změna je už označena šipkama, foto zde.

Povolení jsme naopak dostali na přejetí soukromého pozemku za hájenkou při stoupaní z Ludgeřovic od rybníků. Pojede se jako loni. Plot bude odstraněn pro projetí v pátek ráno.

Informace o parkovaní v době závodu zde.

Jaké je značení tratě zde.

Děti, které pojedou závod na 1,5 km budou mít vratné čipy. Bude se vybírat záloha 50 kč. Prosíme o jeho řádné vrácení po ukončení i v případě nedokončení závodu. Hodnota čipu je 500,- Kč.

8. 5. 2017 – Na posledním sjezdu na 27 km je odstraněno listí a bahno, ohrada je otevřena a je upravený průjezd. Postupně to vysychá.

5. 5. 2017 – Před deštěm jsme stačili odklidit listí a bahno na posledním výjezdu a také bahno na sjezdu k potoku kolem ohrady na 20 km.

4. 5. 2017 – Odvodňujeme problematické místo na 2 km. Raději tím místem neprojíždějte. Uvidíme zda to alespoň trochu vyschne.

4. 5. 2017 – Odstraněno listí a bahno na sjezdu 13 km. Oprava mostku. Stále je to rozmočené.

1. 5. 2017 – Vjezd do lesa ze silnice na 8 km rozrytý od divočáků je upravený.

1. 5. 2017 – Na druhém kilometru stále teče voda z luk. Pokud to v tomto týdnu nevyschne, použijeme objízdnou trasu přes palety, tak jako předminulý rok. Také dolní část posledního sjezdu ke koním je taky jestě dost mokrý – upravíme později.

30. 4. 2017 – Upravený terén na 19 km a úsek na 11 km rozbitý od divočáků. Na louce pri výjezdu z lesa projíždějte po pravé straně kolem thují. Je to tam více srovnané.

29. 4. 2017 – Je upravený vyjezd na Vinnou horu a z Jasének. Prozatím je na některých místech dost vody, ale postupne to vysychá.

28. 4. 2017 – Kdo má objednané tričko a jestě nezaplatil, prosíme o urychlené uhrazení, ať se stihnou trička vyrobit.

25. 4. 2017 – Kdo chce soutežit o pohár POMP uzávěrka přihlášek je 30. 4. 2017.

25. 4. 2017 – Prodloužili jsme termím k zaplacení pro zájemce o triko do 29.4.2017.

24. 4. 2017 – Jsou opravené mostky na 13km.

17. 4. 2017 – Nově máme změnu pro děti, které se chtějí porovnat s věkově rovnými. Budou rozděleni a vyhodnoceni podle ročníků. Jen pro trať 1,5km. Ostatní budou jako loni. Rozdělení bude v den startu, podle toho zda si nejdelší trať dítě vybere. Info v propozicích zde.

17. 4. 2017 – Hlasování je uzavřeno. Zvítězil návrh č. 3 a ten bude pro zájemce vyroben. Vzor i pro děti je zde.

7. 4. 2017 – Máme hotové návrhy na tričko zde. Tentokrát můžete hlasovat, které se vám líbí. Potisk s nejvíce hlasy vyrobíme pro všechny zájemce.

4. 4. 2017 – Na 8 km kolem hájenky je nový plot (soukromý pozemek). Náhradní výjezd je kousek dál, asi po 150 m.

3. 4. 2017 – Na trase se stále těží dřevo a těžká technika nám na některých místech zničila terén.

Přípravy na 4. ročník závodů MTB Májový bobr opět pokračují.

Video z loňského závodu si můžete prohlédnout zde.

Video celé trasy části 1–17 km zde a celá druhá část 17–30 km zde. Je to umístěno na youtube a na některých zařízeních to muže být blokované. Záložní umístění je zde a zde.

I letos se budeme snažit zachovat stejnou trasu (dle stavu terénu a po zimní těžbě dřeva).

Opět bude připraven závod i pro nejmenší děti až po školáky.

„Hobby jezdci“ si mohou zkusit 17 km.

Připravujeme zajímavou trať, která měří 30 km s převýšením 540 m, tak aby byla opravdu atraktivní a prověřila kondici všech závodníků. Kdo ještě Bobr kopcem neprojížděl, bude zcela jistě překvapen, jakým malebným prostředím trať závodu vede.
Závod Májový bobr MTB je určen pro všechny. Mohou přijet jak amatérští závodníci, víkendoví jezdci, rodiny s dětmi, tak i ryzí profesionálové všech věkových kategorií. Všichni mají šanci si změřit síly a spolu si zazávodit.

Informace k dětským závodům:
Každé dítě si před registrací v den startu může vybrat jednu ze čtyř tras 1,5km, 1km, 600m a 200m, může si ji i předem vyzkoušet a pak se přihlásit. Start dětských závodů bude 12:05 hned po startu hlavního závodu a bude se začínat trasou 1,5km.

Registrace bude probíhat už i v pátek od 18:00 do 20:00h. Jinak po dohodě.

Po posledním sjezdu bude ohrada u koní otevřená pro snadný vjezd a výjezd až těsně před závodem. Jsou to soukromé pozemky, a proto je mimo závod projíždějte opatrně.

 

 

.: Diskuse

>